Bygg ditt eget gym!

Du kommer hem ifrån jobbet, byter om till träningskläderna, packar gymväskan och går ut genom dörren. Du hoppar in i din bil, och som så många andra som bor i en stadsmiljö blir du fast i trafiken. 30 minuter, 4 nära-döden-upplevelser och två mentala sammanbrott senare så är du äntligen framme på gymmet. Hur vore det istället att ha ett gym i hemmet och slippa stressen?

Hitta rätt produkter

Ett hemmagym kan utan tvekan vara väldigt dyrt att bygga. Många spenderar flera tiotusentals kronor på leverans av maskiner och installationer för ett utrymme som i själva verket faktiskt kan byggas helt på egen hand. Om du har Bauhaus eller Byggmax och dessutom en sportaffär i närheten så kan ditt hemmagym bli en relativt billig investering! Istället för att fokusera på att köpa maskiner för var och varenda kroppsdel så bör du istället fokusera på gymprodukter som är flexibla och har ett brett användningsområde. Här följer ett par sådana produkter:

  • Olympisk skivstång
  • Benböjsställning
  • Viktplattor (gummi eller järn beroende på din budget)
  • Bänk
  • Hopprep

Att bygga ett gym på en budget betyder dock inte att du köper billig utrustning. Billigt tillverkad utrustning kommer att orsaka mindre muskeltillväxt, mindre användning, större risk för skada, lägre återförsäljningsvärde och större chans att behöva köpa nytt. Tack och lov, på grund av att det finns mer gymutrustning (till stor del på grund av att fler och fler vill träna i hemmet) tillgänglig nu än vid någon annan tid i historien, kan du få otroligt bra utrustning till bra priser. Blocket och eBay erbjuder begagnade gymprodukter till väldigt bra priser. Om du har en lite bredare budget så har de flesta sportbutiker alla de produkter som nämndes ovan.

Lycka till och gymma på!