Spring med andra

Det är få löpare som klarar av att motivera sig på egen hand till hårda intervallpass eller långpass på flera timmar. De senaste åren har det rått en riktig löparboom i Sverige och därför finns det nu mängder med löpargrupper där det går att springa med andra motionärer. Leta reda på en grupp som ligger nära hemmet eller jobbet. Närheten är viktig eftersom det inte är realistiskt att åka långt för att träna. Några gånger orkar du kanske med resan men efter en lång dag på jobbet mitt i mörkaste vintern är det svårt att motivera sig till en timmes resa för att springa ett löppass.

Idag finns löpargrupper för alla nivåer av löpare. De klassiska idrottsföreningarna har ofta elitinriktning men många idrottsklubbar brukar ha en sektion för vuxna motionärslöpare. Det finns även kommersiella aktörer som erbjuder löpning på alla nivåer. Flera gym har börjat med löpträning där medlemmarna träffas vid gymmet för att sedan sticka ut och springa en gemensam runda i ett visst tempo.

Om du bor på en mindre ort där utbudet av löpargrupper är begränsat eller obefintligt kanske du istället kan dra ihop några vänner en gång i veckan. Lägg ut en förfrågan på sociala medier för att kolla av intresset.