Träna Crossfit för kondition och styrka

Crossfit har blivit väldigt populärt på många håll i landet, och inte undra på varför. Träningsformen tränar inte bara styrka, utan ökar också uthålligheten på ett bra sätt. Dessutom är det en social motionsform som bjuder på roliga utmaningar. Med CrossFit kan man träna upp uthålligheten med både styrkeövningar och renodlad konditionsträning, exempelvis roddmaskin. Ofta kör man detta i olika kombinationer, för att ge en riktigt tuff träning. CrossFit erbjuder Styrka, kondition och funktionell träning i en härlig mix.

CrossFit en vinnare bland kvinnor

Allt fler kvinnor har hittat in till vikterna i gymmen, och crossfit har lockat lika många män som kvinnor. Det finns flera aspekter som lockar. CrossFit är mer allsidigt och ger snabba resultat för insatsen. Förutom att träna på ett klokt sätt kan man satsa lite extra på kosttillskott och andra produkter man behöver. För kvinnor som vill komma i form efter en graviditet är CrossFit ofta en kul träningsform. Olika produkter som Medela erbjuder kan hjälpa till, exempelvis deras tillbehör för amning. CrossFit är samtidigt bra för par som vill hitta en rolig aktivitet tillsammans, så även männen bör öppna upp ögonen för denna underbara träningsform. Den sociala aspekten hjälper till att bygga ett intresse och gör att man faktiskt fortsätter att träna de dagar på året som inspirationen vanligtvis tryter.

Kondition och styrka

Den som vill träna både uthållighetsträning och styrka, måste i något skede göra avkall på det ena. För att inte påverka exempelvis muskeltillväxt och styrka i överkroppen allt för mycket, visar en del forskning att konditionsträning som HIIT kan vara bättre lämpad. En av huvudanledningarna tros vara att båda formerna använder de snabba muskelfibrerna och därför stödjer varann. HIIT är ett samlingsnamn för mer intensiv konditionsträning. Här kan exempelvis intervallträning som att cykla hårt i 30 sekunder förekomma, följt av lugnare cykling i 30 sekunder. En av de stora utmaningarna med CrossFit är just att bli både uthållig och väldigt stark. Det här gör dock att träningen alltid känns ny och utvecklande.

En social träningsform

CrossFit tränas ofta i grupp med andra och man ordnar gärna mindre tävlingar. Ofta har man ändå bara sig själv att tävla mot, då man försöker förbättra sina resultat. Genom att träna hårt med andra, svetsas man ofta samman och kan stödja och inspirera. Det är långt ifrån de gym där många går in i sina egna bubblor och lyfter vikter upp och ned. CrossFit är bättre på att skapa funktionell träning. Kortfattat kan man se det som att man tränar rörelser som man faktiskt har nytta av. Jämför detta med att lyfta en hantel upp och ned. Funktionell träning förespråkas av många, då den kan vara mer skadeförebyggande och allsidig. Det går att skaffa sig en riktigt stark kropp med denna utmanade träningsform.