Sport är roligt och viktigt

Det finns en otroligt massa olika sporter att välja mellan och det finns alltid en sport som du kommer att tycka är rolig att utöva. Faktum är att sport ger dig möjlighet att röra på din kropp, komma ut i naturen och umgås med andra. Vintersporter tar dig ut på isen, nedför backen eller utmed skidspåret i skogen. Alla sporter (utom vintersporter) kan utövas utomhus under sommarhalvåret och tar dig ut på sjön, på gräsplanen eller en träningsrunda i den grönskande naturen.

Sport är roligt och viktigt för både kropp och själ. Att utöva en sport innebär inte att du behöver bli en elitatlet och träna varje dag. Det är nästan omöjligt att inte kunna hitta en sport som passar just dig. Badminton är en enkel och rolig sport. Det är lätt att sätta upp ett badmintonnät som hela familjen kan ha roligt med. För dig som gillar vatten och natur är det utmärkt att paddla kanot. Du behöver inte använda en tävlingskanot för att utöva denna sport. Alla gillar väl att simma, vilket är en skön form av motion som inte sliter på kroppen. Bowling är en omtyckt sport men ger tyvärr inte mycket konditionsträning. Cykling är en utmärkt form av träning som kan utövas ofta genom att exempelvis ta cykeln till jobbet eller skolan.

Många tjejer som tränar använder makeup eller har helt enkelt inte rengjort hyn före träning. Att använda makeup under träning kan bidra till att man får mer inflammationer och finnar. Heltäckande makeup kan absorberas av huden när vår hud är varm vilket kan ge blockerade porer. Syran från svett kan dessutom irritera huden och orsaka finnar samt inflammationer. Bättre är att rengöra huden efter träningen och applicera makeupen då istället. För att din hud ska må bra behöver du använda produkter som inte täpper igen porerna. BareMinerals är ett företag som skapar innovativa hudvårdande produkter. Produkterna hos Bareminerals passar samtliga hudtyper inklusive för den som har oren och känslig hud. Största delen av deras sortiment är befriat från parfym, konserveringsmedel samt många andra kemiska ingredienser som kan irritera din hud.

Det finns en missuppfattning att man inom vissa sporter inte behöver träna mycket och är därför inte särskilt fysiskt krävande. Alla sporter på tävlings- och elitnivå kräver att utövaren tränar sin fysik. Behöver exempelvis formel 1-förare träna när de bara sitter och kör en bil? Självklart behöver en F1-förare ha mycket god fysik för att klara de enorma g-krafter som de utsätts för, särskilt när de tar sig igenom höghastighetskurvor. Förare i denna motorsport tränar fysik och kondition regelbundet samt håller ett strikt matschema. Även i en ganska lugn sport som golf tränar tävlingsspelare kondition samt lyfter vikter för att få starkare golfsving.

.

Det är väldigt viktigt att barn och ungdomar rör på sig när de växer upp för att få en bra start i livet. Oavsett vilken eller vilka sporter som barn och ungdomar väljer att utöva är det viktiga att de tränar sin fysik och har roligt under tiden. Alla sporter ger positiva resultat såsom högre självförtroende, gemenskap och många gånger en hälsosammare livsstil. Prova olika sporter för att hitta den sport som barnet gillar bäst och vill syssla med.