Utomhusträning året runt

Att träna utomhus är ett enkelt och effektivt sätt att hålla sig i form på. Fördelen med utomhusträning är att du alltid har nästa pass nära till hands. Istället för att lägga tid på att packa väskan och ta dig till och från gymmet behöver du bara öppna dörren och ge dig ut.

Innan du sätter igång med att träna utomhus behöver du se över dina träningskläder. Under soliga sommardagar fungerar vanliga träningskläderna bra men vintern och regniga dagar ställer större krav på dina kläder. Riktigt kalla vinterdagar bör du klä dig varmt så att du inte blir nedkyld. Om du ska gå en power walk på morgonen är till exempel en jacka från Moose Knuckles ett bra val. Du kan enkelt beställa din favorit på johnells.se och få den levererad hem till dig.

Så tränar du utomhus

På de flesta orter i Sverige finns bra utomhusgym som är gratis och tillgängligt för alla dygnet runt. På ett utomhusgym kan du träna hela kroppen på ett effektivt sätt. Om du inte har ett utomhusgym nära ditt hem går det att istället använda naturen eller trappor och liknande. En parkbänk kan till exempel användas för att göra armhävningar eller dips med och vid en trappa kan du göra bulgarian spilt squat. Har du en skog i närheten är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan göra; lyfta stenar, chins på en trädgren och upphopp på en trädstam.

Konditionsträning är också enkelt att genomföra utomhus. Löpning, snabba promenader och cykling på vägar eller skogsstigar är några bra sätt att komma i form på. Om du har tillgång till en sjö är även simning, kajakpaddling och stand up paddleboard roliga aktiviteter som alla ger bra träning.